Etusivu • Kilpailukutsu • Transponderit • Sijainti • Ilmoittautuminen • Lähtöluettelo • Tulokset


Transponderit Kiinnitystelineet


Mylaps transpondereita on olemassa useampaa eri versiota. Kuvassa vasemmalta oikealle: CAR/BIKE Classic, CAR/BIKE Flex ja CAR/BIKE X2. Näissä kaikissa on nopeuslajeihin tarkoitettu tarkkuus ja taajuus. HUOM! oranssit transponderit eivät ole yhteensopivia näiden kanssa, joten niitä ei voi käyttää samassa kilpailussa.

Transponderin alapää on laitteen signaalin lähetyspää. Kiinnitystelineitäkin on useampaa versiota. Kuvassa vasemmalla CAR/BIKE Classic ja Flex -yhteensopiva teline ja oikealla CAR/BIKE X2 -yhteensopiva teline. Kiinnitystelineessä on merkattuna nuoli, joka tulee osoittaa rataan päin (kts. kuvat). Huomaa että uudessa X2-mallissa sokka on telineen alapäässä, kun taas Classic ja Flex malleissa se tulee olla ylöspäin.

Transponderin akku on kilpailijalle luovutettaessa ladattu, laitteen kontakteihin ei saa itse kytkeä mitään.

Transponderi asennetaan kiinnitystelinettä käyttäen pyörän etuhaarukkaan (etunumerokilven taakse tai ATV:ssa eturunkoon), puolella ei ole väliä. Transponderi on oltava pystyasennossa siten että kuvassa oleva sokka tulee yläpuolelle (Classic ja Flex-mallit) tai uuden X2-mallin kyseessä ollessa alapuolelle. Transponderia EI saa laittaa vaakasuoraan, esim. ohjaustangon päälle, eikä pyörän pituussuuntaan nähden poikittain. Kuvissa transponderit ja telineet ovat asennossa jossa ne tulee olla pyörää sivulta katsottuna.

Telineen/transponderin asennus pitää tehdä siten että ei ole vaaraa sen irtoamisesta ajon aikana tai kaatumisen seurauksena. Sitä ei kuitenkaan saa teipata, mutta nippusidevarmistuksen saa laittaa (ei tarpeen, koska teline on tehty kestämään normaalit kilpailuolosuhteet).

Ajanoton signaalin vastaanottosilmukka on upotettu jäähän maaliviivan kohdalle. Tästä syystä maalialueella sudittelu etujarrua käyttäen siten että takapyörä kaivautuu jäähän on ehdottomasti kielletty. Mikäli kilpailija kaatuu tai keskeyttää maaliviivan välittömässä läheisyydessä, on pyörä (transponderi) mahdollisuuksien mukaan saatettava maaliviivalta sivummalle vaarantamatta muita kilpailijoita.

Transponderin kiinnitystelineitä myydään kilpailupaikalla kilpailutoimistossa hintaan 10 € / kpl. Teline jää sen ostaneelle omaksi.

Vuokrattu transponderi on palautettava heti viimeisen kilpailulähdön jälkeen niiden jakopaikalle (tai järjestäjän osoittamaan paikkaan erän jälkeen). Hukatusta tai palauttamatta jätetystä transponderista veloitetaan kilpailijalta 400 €.